RC Auto's als leerhulpmiddel: hoe kunnen kinderen vaardigheden ontwikkelen tijdens het spelen?

RC Auto's als leerhulpmiddel: hoe kunnen kinderen vaardigheden ontwikkelen tijdens het spelen?

Door Willem van der Ven / 14-08-2023

Het spelen met autootjes is leuk voor kinderen van elke leeftijd. Het spelen met radiografisch bestuurbare RC-auto’s is waarschijnlijk nog veel leuker. Er zijn RC-auto’s voor kinderen vanaf 2 jaar oud, en er zijn varianten die geschikt zijn voor verschillende leeftijden, neem bijvoorbeeld de traxxas xrt. Bekijk altijd de specificaties van de auto, voor welke leeftijd is deze auto geschikt en het veilig speelgoed is voor jouw kind. Het spelen met bestuurbare auto's is niet alleen leuk maar ook nog eens ontzettend leerzaam voor kinderen. Wil jij ook weten hoe kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen tijdens het spelen, en hoe RC-auto’s hierbij als leerhulpmiddel dienen, lees dan snel verder.

Spelen en leren

Jongens spelen gewoonlijk graag met auto’s, en met elkaar samen spelen met auto’s is zeker nog spannender. RC-auto’s zoals de rustler traxxas zijn sneller dan gewone versies en dit maakt het meteen ook interessanter. Samen spelen met bestuurbare auto’s leert kinderen redeneren, anticiperen, manoeuvreren maar ook concurreren en samenwerken. Het zal eveneens de motorische vaardigheden van een kind kunnen verbeteren. Het spelen en samenspelen is voor kinderen noodzakelijk om vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven nodig hebben. Door samen te spelen worden contacten gelegd en het spelen met bestuurbare auto’s wekt wellicht nieuwe interesses in het kind zoals die in techniek of in gerelateerde beroepen.

Welke auto kiezen?

Er is een groot aanbod in bestuurbare auto’s dus zoek een auto die geschikt is voor de leeftijd van je kind. Bekijk de specificaties en zorg dat er binnen en buiten veilig mee gespeeld kan worden. Zorg voor een goede kwaliteit auto, een sterke accu en dat de auto is uitgerust met een zender en ontvanger die niet reageert op de andere autootjes op dezelfde frequentie. Anders loopt het racen tegen elkaar al heel vlug in de soep. Kinderen leren snel als wij ze de mogelijkheid bieden om hun interesses te wekken en ze hun vaardigheden te ontwikkelen. RC-auto’s zijn daarom niet alleen heel leuk speelgoed maar ook een leerhulpmiddel om kinderen spelenderwijs talrijke vaardigheden te laten ontwikkelen. 

Spelenderwijs slimmer worden kan

Op afstand bestuurbare auto’s laten kinderen hun vaardigheden ontwikkelen en hun blikveld verruimen. Het is daarom niet alleen het perfecte speelgoed maar ook een ideaal hulpmiddel om kinderen spelenderwijs te laten leren. Of ze nu alleen spelen of samen, RC-auto’s zorgen voor menig leuk en leerzaam speelplezier voor kinderen van alle leeftijden.